Ziektekosten

Om de meest geschikte ziektekostenpolis te vinden zijn er goede vergelijkingssites als Independer en Verzekeringssite. Wij bieden alleen ONVZ aan. ONVZ is een Top 3 ziektekostenverzekeraar die zich onderscheidt door kwaliteit en niet door de scherpste premie. ONVZ is een restitutieverzekeraar. ONVZ biedt verzekerden de vrijheid om zelf hun arts en ziekenhuis te kiezen. Je houdt zelf de regie over de behandeling. Je bepaalt zelf welke dokter jij consulteert, naar welk ziekenhuis je gaat en uiteraard welke apotheek je kiest. Volgens Independer is ‘ONVZ de enige verzekeraar die échte keuzevrijheid biedt’. Je hoeft dus niet te controleren of je toegang hebt tot de zorgverlener van jouw keuze.

De ONVZ Zorgconsulent kan bemiddelen voor een behandeling in een ander ziekenhuis dan waar je in eerste instantie naar verwezen bent, zodat je eerder je eerste consult hebt. Daarnaast kan de Zorgconsulent je informeren over de kwaliteit van een ziekenhuis, de reisafstand; of over mogelijke andere behandelmethoden. De ONVZ Zorgconsulent is te bereiken op 0800 022 14 50 (gratis).

In de meeste gevallen regelt ONVZ de financiën rechtstreeks met de zorgverlener. Met de ONVZ Zorgpas App kun je eenvoudig een declaratie indienen via je smartphone. Je voert éénmalig jouw gegevens in en kunt daarna direct declareren met de app. Dit kan door een foto te maken van de nota en deze vervolgens, met aanvullende gegevens, in te dienen. Binnen twee minuten is je declaratie al verstuurd.


Je kunt de premie hier zelf berekenen en een verzekering aanvragen.